Malos

Uw dakgoot zorgt ervoor dat regenwater goed kan worden afgevoerd. Op deze manier krijgt het water geen kans om langs uw muren uw huis binnen te dringen. Ook de grond om uw huis heen wordt op deze manier beschermd.

Via de regenpijp gaat het overtollig water direct de grond in.

Als u uw dakgoot niet tijdig leeghaalt en bladeren, takken, aangegroeid mos, vogelpoep en dwarrelend vuil blijven liggen, kan uw regenpijp en/of dakgoot verstopt raken waardoor overtollig water niet op de juiste manier kan worden afgevoerd, met alle gevolgen van dien. Een verstopte dakgoot kan zelfs leiden tot een verstopte riolering.

Zelf uw dakgoot schoonmaken of laten doen?

Vele mensen vinden het een vervelende klus om via een ladder naar de dakgoot te klimmen. Het is dan ook best een gevaarlijk klusje en daarom raadzaam om uit handen te geven aan professionals die niets anders doen.

Wanneer is het overduidelijk tijd voor onderhoud om verdere problemen te voorkomen?

• Als u merkt dat er bij grote regenbuien water over de rand stroomt, dan kan de afvoer blijkbaar al het water niet verwerken. Grote kans dat er ergens een verstopping zit. • Als er groen boven uw dakgoot uitsteekt, of als vogels een nestje proberen te bouwen in uw goot. • Als u meer muggen heeft dan normaal gesproken, dan zou het kunnen zijn dat er ergens water “stilstaat” • Bij vochtplekken onder de dakgoot. Dit kan duiden op lekkage van de goot. Check de goot.

Ons advies!

Ons advies is: controleer regelmatig uw dakgoten en voorkom (water) schade aan uw woning. Laat uw dakgoten reinigen.