Malos

Ieder gebouw is anders. Van klein tot groot, van laag tot het gespecialiseerde hogere glaswerk. Ieder pand heeft zijn eigen specifieke bereikbaarheidseisen. Onze medewerkers komen overal en zijn inzetbaar op allerlei soorten klussen.

Het bedrijfspand is het visitekaartje van vrijwel elke organisatie en daar moet op een goede manier mee omgegaan worden. De juiste materialen, de juiste schoonmaakmiddelen en vooral de juiste frequentie. Streeploos schoon glas is de prestatie-indicator
voor de glazenwassers van MALOS BV. Beter kan niet, slechter mag niet!

Door de veranderde ARBO-wetgeving is het op steeds minder plaatsen mogelijk om de ramen op traditionele wijze te wassen.
Om ervoor te zorgen dat ons personeel altijd en overal inzetbaar is, zijn wij in het bezit van twee tucker pole systemen (telescoopstelen
met gedemineraliseerd water). Tevens hebben wij hoogwerkers en steigermateriaal binnen handbereik.

Glasbewassing blijft een vak

Onze medewerkers zijn vakkundig geschoold en beschikken over de nodige ervaring en vakbekwaamheid. Het scholen en verbeteren van onze mensen houdt niet op na het behalen van een diploma. Onze organistaie, met haar medewerkers, dient haar kennis en kwaliteit voortdurend ‘up-to-date’ te houden, zodat zij altijd optimaal kan presteren, hoe lastig de omstandigheden ook zijn!

 

Offerte

Wanneer u geheel vrijblijvend een offerte wilt ontvangen, kunt u telefonisch contact opnemen of via het contactformulier op deze website. Een van onze specialisten zal dan aan de hand van een bezichtiging in staat zijn u binnen twee dagen een passend voorstel te doen. Er zal met name gelet worden op:

  • het aantal vierkante meters
  • de moeilijkheidsgraad
  • de frequentie (aantal wasbeurten per jaar)

 

Gevels reinigen en impregneren

Voor veel bedrijven fungeert het bedrijfspand als het eerste visitekaartje van de organistaie en omdat het iedere dag bloot staat aan allerlei soorten verontreiniging is het niet onverstandig om de buitenzijde van uw pand periodiek te laten reinigen. (Zure) regen, beplanting, uitlaatgassen en allerlei ander soorten atmosfersiche vervuiling tasten de gevel elke dag aan. Afhankelijk van de soort ondergrond heeft MALOS BV verschillende oplossingen om uw pand weer representatief aanzicht te verschaffen.

Het met gepaste hoge druk afspuiten van kunststof of aluminium beplating, eventueel in combinatie met het gebruik van een product. De benodigde druk en de temperatuur van het water zijn afhankelijk van de te behandelen ondergrond en verontreiniging.-

Reiniging met behulp van het Torbo Vochtstraalsysteem wordt met name toegepast op minerale (poreuze) ondergronden zoals metselwerk of natuursteen. Dit systeem werkt uitstekend voor de verwijdering van bv. natuurlijke vervuiling en verf. MALOS BV maakt hierbij gebruik van zogenaamd Olivinezand dat na gebruik weer wordt opgevangen om hergebruikt te worden.

Zoals bij veel monumentale panden o.a. het geval is, mogen niet alle gevels gezandstraald worden met het Torbo syteem. Op die situaties maakt MALOS BV gebruik van haar Gecomatic waarmee de gevel chemisch gereinigd wordt. Het vervuilde (chemische) water wordt ter plaatse opgevangen, gezuiverd en hergebruikt zodat het niet in de bodem verdwijnt.

Impregeneren

Wanneer MALOS BV een minerale (poreuze) ondergrond heeft gereinigd, kunt u ervoor kiezen om de gevel te laten impregneren. Hiermee wordt bedoeld dat we de gevel water- en vuilafstotend maken. Dit voorkomt mogelijke problemen zoals:

  • Schimmeloverlast aan de binnenzijde, door het doorslaan van de gevel
  • Witte vlekken door zoutaanslag
  • Vorstschade; door het de poreusheid kan de gevel meer water opnemen en het bevroren water zet maar liefst 10% uit
  • Verminderde isolatiewaarde van de gevel
  • Algen- en mosvorming